Logopedisten

Romina Caponi

Terug naar overzicht

Romina Caponi (°1990) studeerde in juni 2015 af als logopediste aan Thomas More te Antwerpen. Voor aanvatting van deze studie behaalde ze aan de KUL een master in de Taal- en Letterkunde (specialisatie Frans-Italiaans). Binnen de logopedische richting deed ze ervaring op met het diagnosticeren en behandelen van een verscheidenheid aan stoornissen bij patiënten van jong tot oud. Zo leerde ze omgaan met leerproblemen en/ of -stoornissen (o.a. dyslexie/dyscalculie), niet aangeboren hersenletsels (o.a. afasie en cognitieve stoornissen) en vloeiendheidsstoornissen (stotteren).
Aangezien Romina een warm hart heeft voor stotteren en veel misvattingen i.v.m. dit spraakprobleem wil voorkomen en aanpakken, volgde ze een Postgraduaat Vloeiendheidsstoornissen aan het ECSF.
Romina werkt sinds september 2015 als zelfstandig logopediste en stottertherapeute in de praktijk in Lanaken en in Hasselt.

Ze is erkend als lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten en geconventioneerd als zelfstandig logopediste bij het RIZIV (erkenningsnummer: 6-04364-43-801)