Kinderpsychologen

Janne Houben

Gespecialiseerd in

Kinderpsychologie

Terug naar overzicht

Janne Houben (°1994) studeerde in 2017 af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting kinderen en adolescenten (KU Leuven). Zij liep stage in het universitaire ziekenhuis van Leuven op de dienst kinderoncologie. Sinds na haar afstuderen werkt Janne op de dienst kindergeneeskunde, waar ze kinderen en jongeren met een chronische ziekte, en hun ouders, begeleidt.  Hier werkt ze met een brede waaier aan problematieken, zoals sociale, emotionele en gedragsproblemen. Daarbovenop heeft ze ook ervaring met psychodiagnostiek.

Janne is in 2019 begonnen aan haar getuigschrift permanente vorming Gedragstherapie voor kinderen en jongeren. 

Binnen Mudico focust Janne zich op de diagnostiek en begeleiding van emotionele problemen, angstproblemen en gedragsproblemen. Ze werkt zowel met kinderen als met jongeren en richt zich ook naar ouders die problemen ervaren met hun kind en op zoek zijn naar handvaten in de opvoeding en/of de aanpak van de problemen.

Janne is als psycholoog erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 942118866). Ook is ze aangesloten bij de VVKP, VVGT en BFP.