Kinderpsychologen

Jolien Beirinckx

Terug naar overzicht

Jolien Beirinckx (° 1988) studeerde in 2011 af als master in de psychologie, afstudeerrichting klinische en gezondheidspsychologie (optie: kinderen en adolescenten) aan de K.U. Leuven.  Om zich verder te verdiepen in het in kaart brengen van en behandelen van psychische moeilijkheden bij kinderen en adolescenten, startte ze in datzelfde jaar aan de permanente vorming voor gedragstherapie bij kinderen en adolescenten aan de K.U. Leuven.

Na het voltooien van haar stage in het Observatie- en behandelingscentrum Bethanië te Genk, is zij vol enthousiasme haar loopbaan gestart als zelfstandige. Momenteel werkt zij als klinisch psychologe in MFC Bethanie. Ze verzorgt er de psychodiagnostiek en behandeling van de residentiële adolescente meisjes (14 -21jaar) en de ambulante kinderen en adolescenten (3 - 21jaar). Binnen MUDICO focust Jolien zich voornamelijk op angstproblemen, pedagogische moeilijkheden en enuresis/encopresis problemen.

Jolien is als psycholoog erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 882110537), lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen en de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie.