Mindfulness therapeut

Mag ik je aandacht? Een belangrijke maar moeilijke vraag die dagelijks gesteld wordt aan kinderen.

In de groepslessen mindfulness gaan we spelenderwijs met behulp van verhalen, creatieve materialen, lichaamsbeweging en allerlei andere technieken aan de slag.

Op deze manier leren en ervaren kinderen wat aandacht hebben werkelijk betekent. Je kind leert meer in contact te komen met zichzelf en bewust kennismaken met de zintuigen, gedachten, gevoelens en hun lichamelijke ervaringen. Daarnaast wordt je kind uitgenodigd om op een andere manier te  leren omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens en zichzelf te accepteren “gewoon zoals je bent.”

De effecten van mindfulness bij kinderen werden reeds uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Men stelde vast dat mindfulness de aandacht en concentratie verhoogt, dat de technieken een positief effect hebben op het algemeen welbevinden van het kind en dat het kind meer in contact staat met zichzelf. Door deze positieve resultaten implementeren ook meer en meer scholen meer en meer mindfulness in hun curriculum.

De groepssessies mindfulness bij Mudico worden geleid door Veerle Gregoor. Zij is een creatieve therapeut werkzaam in een kinderpsychiatrische setting en is een gecertificeerde mindfulness trainer met jarenlange ervaring in mindfulness training.

Nieuws

06
02

Faalangsttraining 9-12 jaar

Binnenkort gaat er opnieuw een faalangsttraining van start. Voor meer ...

Lees meer

04
01

NIEUW!!!! Mindfulness training voor kinderen van 6 tot 12 jaar

 Wat?Ook kinderen ervaren stress, spanning, ongemakken, druk ...

Lees meer